Медији о нама

У оквиру Школске редакције снимљена је емисија у Школи за основно и средње образовање „Царица Јелена“ у Нишу. Мисија школе се састоји у томе да буде образовна установа која ће остваривати највиши квалитет образовања и васпитања деце и ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом, у складу са највишим стандардима науке, струке, професије, безбедности и права, установа у којој ће се сви ученици осећати прихваћено, сигурно, остварено и задовољно.

А визија школе је да буде релевантна установа у граду и округу за образовање деце и ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом која ће се у процесу интернационализације стално модернизовати и приближавати европском оквиру образовања и која ће, као таква, усвајати и примењивати савремене технике, методе и облике рада са корисницима услуга и настојати да у блиској будућности прерасте у ресурсни центар за пружање додатне подршке деци предшколског узраста и ученицима редовних школа.

Ову песму посвећујемо сваком детету, сваком малом борцу који не одустаје од својих снова ни по коју цену.Свако од нас је посебан, има право да буде срећан, да се дружи, да воли и буде вољен што су нам деца из вртића,, Весели Пужић“ јасно ставила до знања.Деца из школе ,, Царица Јелена“ су нам доказала да границе не постоје и колико су упорни у томе да успеју у животу упркос свим препрекама са којима се суочавају. Наши мали хероји из основне школе ,, Свети Сава“ су послали поруку свим борцима да су уз њих и да их свакодневно бодре да из своје борбе изађу као победници.

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/CINS-ovo-istrazivanje-o-skolovanju-dece-sa-poteskocama-u-ucenju-Skola-iz-Nisa-svetli-primer.sr.html