Успеси на такмичењима

Данас је у ШОСО „Веселин Николић“ у Крушевцу одржано Републичко такмичење конфекцијских шивача. Нашу школу су представљала два ученика – Момир Видаковић и Сеад Ђорђевић и предметна наставница Марина Н. Митић. Ученик Момир Видаковић освојио је треће место. Браво, Момире!

Данас је наш ученик првог разреда средњег образовања Давид Динић добио бицикл као поклон Града Ниша и Агенције за безбедност у саобраћају. Подела бицикала је уприличена на платоу испред Градске куће у Нишу. Честитамо Давиде!

Наш ученик 7. разреда, Маријан Миловановић пласирао се на Републичко такмичење из енглеског језика 2023/24.године. Мислимо да је важно да са вама поделимо искуство сарадње са Друштвом за стране језике, за које имамо само речи хвале када је реч о подршци Маријану. Сем тога, наша школа је показала огроман капацитет да ученика подржи до самог врха, јер није све тако једноставно када по први пут ученик са сметњама у развоју учествује на оваквим такмичењима, од организације до уважавања резултата. Оваквих ученика сигурно има још у Србији, али је наша школа ипак показала да се бори више него неки други! Честитке Маријану и пуно успеха у даљем такмичењу🍀 Честитке и његовој наставници енглеског језика ЈелениТошић.

На овогодишњем ликовном конкурсу „Железница очима деце 2023“, наш ученик осмог разреда Петар Ђорђевић је један од деветоро награђених ученика школског узраста. Награђени и одабрани радови биће изложени у галерији Железничког музеја у Београду, од 27. децембра 2023. до 31. јануара наредне године. Честитамо Петру на освојеној награди.

У оквиру Специјалне олимпијаде у Лесковцу је одржан турниру у боћању. Наши ученици Никола и Алекса су били учесници турнира са којег доносе медаље. Поносни смо на њих! 

24. Републичко такмичење школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом у знању и вештинама у подручју рада Текстилство и кожарство одржано је данас у нашој школи. У такмичењу је учествовало 12 школа из Србије, односно 23 ученика.
Госте су поздравили директорка школе Наташа Каличанин, председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић и председница Заједнице специјалних школа Силвана Павловић.
Поносни смо на чињеницу да смо као домаћини били на врхунцу задатка и да су ученици и њихови наставници отишли у своје градове задовољни и насмејани.
Нарочито смо поносни јер су наши ученици Богдана Денић и Никола Ковачевић освојили прво и друго место у категорији конфекцијски шивач, 3. разред. У екипном пласману прво место је такође освојила наша школа. 

На стадиону „Чаир“ данас је одржано 24. Републичко такмичење у атлетици за ученике који похађају школе за децу са сметњама у развоју и инвалидитетом. Матија Ђорђевић, ученик 8. разреда, освојио је прво место и златну медаљу у скоку у даљ из места.
Браво, Матија! Честитамо ти и желимо још пуно победа. 🥇🏆♥️